Odbojka

Upoštevajo se vsa pravila IVBF iz leta 1999, razen spodaj omenjenih izjem.

Ekipo sestavljajo največ trije moški in najmanj dve ženski. Turnir se izvede po skupinah. Zmagovalci skupin se uvrstijo v nadaljnje tekmovanje. Igra se na en dobljen set do 25 točk. Ekipi pri 12. doseženi točki zamenjata strani.

Višina mreže je 228 cm. Predmeti, ki lahko povzročijo poškodbe, so prepovedani (prstani, zapestnice). Pred začetkom izvede sodnik žrebanje; zmagovalec izbira stran igrišča ali pravico do začetnega udarca. Ekipa ima pravico do enega 30-sekundnega odmora med igro. Odmor zahteva kapetan. Če vseh članov ekipe (največ trije moški in najmanj dve ženski) ni pravočasno na igrišču, lahko sodnik počaka največ 10 minut, da se ekipa popolni. Če tudi po 10 minutah ekipa ni popolna, se zabeleži rezultat 2 : 0 b. b. za ekipo, ki je bila pravočasno na igrišču v popolni postavi.

Tekmovalni sistem

Tekmovanje poteka v štirih skupinah: A, B, C in D. Ekipe igrajo znotraj skupine po ligaškem sistemu “vsak z vsakim”. V nadaljnje tekmovanje se uvrstijo le zmagovalci skupin. V primeru, da imata dve ekipi enako število točk, se kot prvi kriterij upošteva medsebojno srečanje. Če imamo krog več ekip z enakim številom točk, se upošteva število dobljenih in prejetih točk med ekipami, ki imajo enako število točk. Za zmago pripadata ekipi dve točki, za odigrano srečanje in poraz ena točka ter za poraz brez boja nič točk.

 

urnik dogajanja je dostopen na tej povezavi

Sponzorji

Donatorji