Badminton

Ekipo sestavlja mešana dvojica.

Igra se na en dobljeni niz do 21, pri rezultatu 11, doseženem na katerikoli strani, dvojici zamenjata strani igrišča. Igra se brez podaljškov.

V finalu se igra po trenutno veljavnih pravilih BZS, na dva dobljena niza do 21, na dve točki razlike, največ do 30. Pred začetkom sodnik izvede žrebanje, zmagovalec izbere stran igrišča ali začetni servis.

Igra se s plastičnimi žogami. Lahko igrate s svojimi loparji ali loparji in žogicami, ki jih priskrbi organizator. V primeru časovne stiske ali manjšega števila prijavljenih ekip, si organizator pridržuje pravico do spremembe načina tekmovanja. Vsaka stran servira do napake, ko servis pridobi nasprotnik. Servira se diagonalno, ob sodem rezultatu serverja z desne in ob lihem z leve. Igralca torej spreminjata svojo postavitev na igrišču le, ko nabirata točke. Ob serviranju in sprejemanju servisa mora server stati na svoji polovici, med igro pa lahko poljubno krožita po igrišču in odbijata žogo. Na vsaki strani mreže je le en odboj, način odboja je poljuben, razen pri servisu. Servis mora biti izveden z glavo loparja nižje od pasu (spodnji servis), z obema nogama na tleh, znotraj svojega diagonalnega polja, izza servisne črte. Servis je pravilen, če pade žoga diagonalno preko servisne črte in ne preko predzadnje črte diagonalnega polja (zadnja servisna črta ? le pri igrah dvojic).

Med igro veljajo vse zunanje meje igrišča. Če pade žoga na črto, velja za dobro, saj črte sodijo v igrišče. Vsaka napaka pomeni točko nasprotnika.

urnik dogajanja je dostopen na tej povezavi

Sponzorji

Donatorji